ACTUALITATE

VIDEO. Noi detalii despre tragedia aviatică în care au murit patru cetăţeni ai Republicii Moldova, iar doi au fost răniţi

post-img

Tragedia s-a produs în dimineaţa acestei zile în Oceanul Atlantic, foarte aproape de ţărm, în zona Aeroportului din oraşul Abidjan. Avionul ar fi decolat în condiţii meteo nefavorabile, iar presa locală vorbeşte chiar de o decolare pe timp de furtună. La bord se afla un echipaj din 10 persoane, dintre care şase cetăţeni ai Republicii Moldova şi patru francezi.

Impactul a fost atât de puternic, încât a speriat localnicii din zonă. Aceştia au alertat oamenii legii, iar până au intervenit salvatorii au încercat să-i salveze pe cei de la bord.

Autorităţile din Coasta de Fildeş au iniţiat o anchetă. Potrivit BBC, aeronava, operată de compania din Republica Moldova VALAN International Cargo Charter, este de producţie ucraineană şi a fost asamblată în anul 1975. 

Contactaţi de TVR MOLDOVA, reprezentanţii companiei au confirmat producerea tragicului accident aviatic, însă au declarat că vor reveni cu mai multe detalii într-un comunicat de presă, care până la această oră nu a fost făcut public.

Compania VALAN International Cargo Charter deţinea un elicopter care acum doi ani a fost doborât în Afganistan, iar cei aflaţi la bord au fost capturaţi. Din echipaj făceau parte trei persoane, dintre care una a fost ucisă. Soarta celorlalţi doi cetăţeni ai Republicii Moldova este incertă până în prezent.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova s-a autosesizat pe marginea informaţiilor apărute în presă referitoare la decesul a patru cetăţeni într-un accident aviatic produs în Coasta de Fildeş. Într-un comunicat de presă se spune că sunt întreprinse toate demersurile corespunzătoare pentru a stabili dacă într-adevăr printre victimele accidentului se află persoane din Republica Moldova, precum şi circumstanţele prăbuşirii avionului.

O echipă de investigare din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile al Republicii Moldova va pleca de urgenţă în Coasta de Fildeş pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aeronautic cu implicarea aeronavei de tip cargo AN 26, înregistrată în Republica Moldova.