Nicolae Eşanu, numit în funcţia de consilier al prim-ministrului Ion Chicu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nicolae Eşanu, numit în funcţia de consilier al prim-ministrului Ion Chicu

Nicolae Eşanu, fost secretar de stat al ministerului Justiţiei, a fost numit în funcţia de consilier al prim-ministrului Ion Chicu, pe domeniul dreptului. Premierul a semnat astăzi o dispoziţie în acest sens, se anunţă într-un comunicat al Guvernului.

Nicolae Eşanu are o experienţă de peste 25 de ani în domeniul dreptului. În ultimii doi ani a fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, iar anterior, timp de aproape 10 ani a fost viceministru în cadrul aceluiaşi minister.

Din 2005, Nicolae Eşanu este reprezentantul Republicii Moldova la Comisia de la Veneţia, fiind membru, iar din 2017, membru supleant al Comisiei.

La sfârşitul lunii iulie, Nicolae Eşanu a fost unul din cei doi câştigători ai concursului organizat de Parlament pentru delegarea a doi judecători la Curtea Constituţională. Totuşi, sfidând rezultatele concursului, la 16 august, Parlamentul i-a numit de Vladimir Ţurcan şi pe Domnica Manole judecători ai Curţii Constituţionale. Acest pas a fost recunoscut drept „o greşeală” de către cei din blocul ACUM, din care au dat asigurări că vor trage învăţăminte.

Similare
RECOMANDĂRI