Neîncrederea dintre ACUM şi PSRM: Ce soluţie propune avocatul socialiştilor pentru a depăşi această situaţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Neîncrederea dintre ACUM şi PSRM: Ce soluţie propune avocatul socialiştilor pentru a depăşi această situaţie

Un contract semnat între PSRM şi blocul ACUM ar putea depăşi neîncrederea pe care o declară între partide atât socialiştii, cât şi deputaţii din blocul ACUM. Aceasta este soluţia propusă de avocatul PSRM, Fadei Nagacevshi, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, de la TVR MOLDOVA, după ce deputaţii ACUM au declarant în repetate rânduri că nu au încredere în socialişti şi că aşteaptă asigurări că, mai devreme mai târziu,aceştia nu vor face o alianţă cu PD.

„Socialiştii nu au încredere în blocul ACUM, blocul ACUM de asemenea nu are încredere în socialişti. Pentru a formaliza încrederea respectivă, pentru a depăşi problemele de încredere se încheie un contract de colaborare. Nu numaidecât să-l numeşti contract de alianţă, dar un contract în care să scrii de la „A” la „Z” toate acţiunile, atât cantitativ cât şi calitativ, din 3 în 3 luni cine şi ce trebuie să facă. Dacă cineva îşi încalcă obligaţiile stabilite în contract intervine acel vot al cetăţeanului”, a explicat Fadei Nagacevshi, avocatul PSRM.

Totuşi, avocatul exclude o formula PD-PSRM, întrucât aceasta ar putea fi creată „doar pentru a distruge PSRM, sau pentru a distruge mai întâi ACUM, apoi PSRM”.

Drept răspuns, deputatul ACUM Dumitru Alaiba spune că blocul ACUM nu crede în „hârţoage semnate”:

„Atâtea angajamente am văzut, inclusiv din partea PSRM, atâtea acorduri publice şi nepublice am văzut… Noi nu credem în hârţoage semnate. În 2016, 2015 s-au semnat diferite acte, mai ales domnul Dodon, înainte de a deveni preşedinte semnează un accord că nu va colabora în niciun fel cu Plahotniuc, peste câteva luni se votează sistemul mixt. Nu credem în hârtii semnate, noi credem îna cţiuni care confirmă faptul că noi vedem situaţia din ţara noastră în acelaşi fel, anume că trebuie să lovim în corupţie”, a răspuns Dumitru Alaiba.

În acelaşi timp, comentatorul politic Nicolae Negru este sceptic şi i se par „hazlii aceste jurăminte în politică”.

„Jurămintele nu ajută în politică. Eu cred că dacă e de discutat, atunci să se aşeze la masă să discute să negocieze. Dacă după aceste negocieri nu va ieşi nimic, eu cred că e logic că PSRM se va dresa PD, ori invers. În politică, ceea ce ai spus azi nu e neapărat valabil şi mâine. Situaţia se schimbă şi viziunile se schimbă, interesele uneori se mai schimbă şi ele”, este de părere comentatorul politic Nicolae Negru.
 
Drept răspuns, Dumitru Alaiba spune că blocul ACUM crede în posibilitatea unui alt fel de politică, în care dacă îţi respecţi votantul, atunci nu îţi schimbi jurămintele.
 
Similare
RECOMANDĂRI