Muzeul Naţional de Artă a Moldovei, gazda expoziţiei dedicată lui Leonardo da Vinci
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Muzeul Naţional de Artă a Moldovei, gazda expoziţiei dedicată lui Leonardo da Vinci

În contextul comemorării a 500 ani de la moartea lui Leonardo da Vinci, Ambasada Italiei şi Ambasada Franţei în Republica Moldova au organizat în seara zilei de 8 octombrie, în incinta Muzeului Naţional de Artă a Moldovei un eveniment-expoziţie, dedicat marelui geniu universal.

În cadrul evenimentului studenţii de la facultăţile de limbi străine din Chişinău au recitat în franceză şi italiană citate scrise de Leonardo da Vinci, adresate contemporanilor şi urmaşilor săi.
 
Au fost prezentate mai multe panouri informative despre realizările artistice şi inginereşti ale celui mai important reprezentant al Renaşterii italiene. Acestea, printr-o expoziţie mobilă vor ajunge în mai multe instituţii de învăţământ din ţară, contribuind astfel la informarea elevilor şi studenţilor, despre viaţa şi activitatea lui Leonardo da Vinci, un model pentru generaţia tânără: „pentru că dedicându-te pasiunilor, prin libertate şi susţinere, poţi ajunge să realizezi lucruri mari pentru tine, familie şi societate” consideră Victoria Nagy Vajda, care a participat la vernisarea expoziţiei.
 
În context, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării aduce mulţumiri E.S. dnei Valeria Biagiotti, Ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova şi E.S. dlui Pascal Le Deunff, Ambasadorul Franţei în Republica Moldova, pentru organizarea acestui eveniment care a pus Chişinăul şi anume Muzeul Naţional de Artă a Moldovei, pe harta evenimentelor europene, dedicate marelui pictor italian.
 
Similare
RECOMANDĂRI