Moratoriu pe eliberarea de acte permisive de construcţie în centrul istoric al Chişinăului, până în 2022
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Moratoriu pe eliberarea de acte permisive de construcţie în centrul istoric al Chişinăului, până în 2022

Primăria municipiului Chişinău anunţă că va introduce moratoriu privind construcţiile în centrul istoric al Chişinăului, până la elaborarea Planului Urbanistic Zonal Centru (PUZ). Astfel, până la data de 01 aprilie 2022, municipalitatea nu va elibera acte permisive pentru iniţierea construcţiilor/reconstrucţiilor în zona centrală a Chişinăului, pe perioada în care urmează a fi definitivat documentul urbanistic.

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a spus că va înainta iniţiativa către Consiliul municipal Chişinău să susţină introducerea moratoriului pentru orice construcţie, în perimetrul str. M. Viteazul - str. Albişoara - str. Ismail - str. A. Mateevici, până la elaborarea PUZ Centru la termenul propus (01.04.2022). „Pentru aprobarea acestui document este necesară implicarea Ministerului Culturii pentru a evalua profilele acelor circa 900 de edificii (monumente istorice) din centrul istoric al Chişinăului", a precizat Ion Ceban.

Potrivit autorităţilor municipale, începând de astăzi vor fi suspendate actele permisive pentru activităţile de construcţie şi restaurare pe şantierul de la intersecţia străzilor S. Lazo şi Mit. Dosoftei, până la clarificarea situaţiei vizavi de documentaţia eliberată în acest sens. Anterior, actuala administraţie a Primăriei Chişinău a autorizat la această adresă restaurarea monumentului istoric cu un anumit regim de înălţime.

De asemenea, în perioada următoare APL Chişinău va propune un şir de amendamente la legislaţia în construcţii. La finele lunii septembrie, curent, Primăria Chişinău va organiza o şedinţă comună vizavi de situaţia în construcţii cu participarea dezvoltatorilor imobiliari, a reprezentanţilor autorităţilor centrale şi locale de profil, consilieri municipali, deputaţi în parlament, precum şi experţi în domeniu.

Similare
RECOMANDĂRI