Mold-street: Rusia continuă să pună interdicţii în calea exporturilor de mărfuri din Moldova în Kazahstan
Sursa foto:Agora.md Vizualizari:

Mold-street: Rusia continuă să pună interdicţii în calea exporturilor de mărfuri din Moldova în Kazahstan

Autorităţile din Republica Moldova încearcă de ceva timp să deblocheze tranzitul feroviar şi rutier de mărfuri pe teritoriul Rusiei în Republica Kazahstan.

Interdicţiile au fost impuse de Federaţia Rusă deja de doi ani şi au provocat în anul 2016 o diminuare de peste patru ori a exporturilor moldoveneşti în Kazahstan, notează mold-street.com.

În cadrul Forumului Economic, desfăşurat la Astana, viceministrul Transporturilor Sergiu Bucătaru a discutat cu Zhenis Kassymbek, ministrul Investiţiilor şi Dezvoltării din Republica Kazahstan, subiectul interdicţiilor instituite de către Federaţia Rusă la tranzitarea acesteia de către transportul feroviar şi rutier de mărfuri de pe teritoriul Ucrainei în Republica Kazahstan.

Potrivit Ministerului Transporturilor, în conformitate cu decretul preşedintelui Federaţiei Ruse, Guvernul de la Moscova poate anula interdicţiile menţionate în cazul în care Guvernul Republicii Kazahstan va solicita acest lucru.

Zhenis Kassymbek, ministrul Investiţiilor şi Dezvoltării din Kazahstan, şi-a asumat angajamentul de a se adresa la Moscova, cu solicitarea anulării de către Federaţia Rusă a interdicţiilor instituite şi acordarea posibilităţii transportatorilor moldoveni să livreze mărfuri în Republica Kazahstan.

Similare