Mită de 1000 de euro, pentru a influenţa inspectorii ANTA să ierte un transportator. Un bărbat, în vizorul CNA
Sursa foto:cna.md Vizualizari:

Mită de 1000 de euro, pentru a influenţa inspectorii ANTA să ierte un transportator. Un bărbat, în vizorul CNA

Un tânăr a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, după ce a primit mită de 1000 de euro. Acesta ar fi cerut banii de la soferul unui microbuz, pentru a determina inspectorii Agenţiei Naţionale Transport Auto să-i restituie placuţa şi certificatul de înmatriculare, ridicate anterior în urma unui control.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susţinut că ar avea influenţă asupra inspectorii Agenţiei Naţionale Transport Auto şi ca i-ar putea convinge să-i elibereze plăcuţa cu numerele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare ale mijlocului de transport, utilizat de denunţător la transportul ilicit de pasageri şi mărfuri.

Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală în baza art. 326 - traficul de influenţă, în cadrul careia a fost transmisă suma de 1000 de euro, sub controlul CNA.

Bănuitul a fost reţinut, în aceasta dimineată, pentru 72 de ore şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 1.000 la 3.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.
 
Similare
RECOMANDĂRI