Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Sergiu Puşcuţa a calificat drept falsuri şi insinuări. acuzaţiile aduse pachetului de legi asumat de Guvern

Ministerul Finanţelor a venit cu o reacţie după ce opoziţia şi unii experţii economici au acuzat Guvernul că pachetul de legi asumat în perioada de criză epidemiologică, conţine mai multe norme care favorizează anumite grupuri de interese. Ministrul Sergiu Puşcuţa a calificat acuzaţiile drept falsuri şi insinuări.

Ministrul Finanţelor a declarat că afirmaţiile opoziţiei sunt calomnioase. Potrivit lui Sergiu Puşcuţa, amânarea cu un an de punere în aplicare a legii care interzice expunerea produselor din tutun, a fost necesară pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. 

„Schimbarea acestor dulapuri în care se vând produsele de tutun la ziua de astăzi, noi o considerăm absolut nejustificată, deoarece va genera, iarăşi conglomerat de persoane, iarăşi activităţi nespecifice magazinului care vinde doar produse alimentare într-un regim foarte şi foarte restricţionat şi în siguranţă. Deci, grija noastră este să nu admitem posibilitatea transmiterii viruslui prin comunicarea excesiv de mare în cadrul acestor acţiuni”, a spus Sergiu Puşcuţa.

Cât priveşte modificările de taxe din domeniul exploatării resurselor minerale, Sergiu Puşcuţa a declarat că acestea reprezintă o optimizare fiscală.

„Astăzi aceste taxe în folosirea resurselor naturale sunt şapte la număr, dar din care sunt patru taxe care nu dau plus valoare la buget .Deci Guvernul a decis din şapte au fost făcute trei. Ca urmare a acestor modificări sumele preconizate de a fi încasate la buget la utilizarea subsolului cresc mai mult de două ori. Astfel afirmaţia precum că, prin aceste modificări se facilitează careva dintre agenţii economici este totalmente un fals şi cei care-l afirmă să şi-l asume”, a declarat Sergiu Puşcuţa.

Ministrul Finanţelor dă asigurări că nu vor fi redeschise magazinele duty free în regiunea transnistreană.

„În partea ce ţin de eventuala redeschidere a magazinelor duty-free, în zona transnistreană. Stimaţi cetăţeni, stimaţi autori ai acestor declaraţii, vă rog, citiţi atent proiectul de lege, găsiţi măcar un punct, unde acest proiect se referă la zona transnistreană. Vă asigur, nu o să-l găsiţi”, a spus Sergiu Puşcuţa.

Guvernul de la Chisinau şi-a asumat răspunderea asupra unui pachet de legi cu măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă. Printre acestea şi unele acte normative contestate de opoziţie.
 
Similare
RECOMANDĂRI