Ministrul Sănătăţii: Potrivit prognozei OMS am putea ajunge la 28 de mii de îmbolnăviri cu noul Coronavirus
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Sănătăţii: Potrivit prognozei OMS am putea ajunge la 28 de mii de îmbolnăviri cu noul Coronavirus

Prognoza Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că în Republica Moldova numărul infecţiilor cu noul COVID-19 ar putea ajunge la 28 de mii.

Declaraţii în acest sens a făcut ministrul Sănătăţii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii Puterea a Parta de la postul de televiziune N 4.

„Din discuţiile cu epidemiologi şi experţi ai OMS, săptămâna 2-3 din aprilie va fia apogeu. De aceea şi am întreprins un şir de măsuri, printre care această săptămână liberă, declarată pentru a limita concentrarea persoanelor. Spre să aibă impact. Sper că va condiţiona o scădere a numărului de cazuri”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

În ultimele 24 de ore au fost investigate 280 de probe dintre care 55 s-au dovedit a fi pozitive. Cele mai multe cazuri confirmate astăzi sunt în mun. Chişinău - 13, în raioanele Ştefan Vodă - 10 şi Soroca - 9. Au fost confirmate şi 7 cazuri de Covid-19 în raioanele din partea stângă a Nistrului. Din cele 55 de cazuri confirmate, 48 sunt cu transmitere locală, iar 7 - cazuri de import: 1 - din Austria şi 6 din Marea Britanie. În total, în republică sunt înregistrate 353 de cazuri de infecţie, dintre care 22 persoane au fost tratate.

Până acum în Republica Moldova au murit patru persoane din cauza COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI