Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul român despre cazul falsului chirurg: Este un grup infracţional

Falsul medic Matteo Politi, acum aflat în arest preventiv pentru 30 de zile, ar fi declarat în faţa anchetatorilor că are toate competenţele să practice medicina, susţin surse judiciare. Şi ar fi spus că a studiat atât în SUA, la Johns Hopkins University, cât şi în Spania, unde a făcut cursuri de specializare în domeniul medical.

Numai că reprezentanţii universităţii americane susţin că Politi nu le-a fost student, conform jurnaliştilor de la New York Times, care le-au cerut lămuriri.

Politi le-ar fi arătat poliţiştilor o listă din telefonul mobil cu pacienţii operaţi de-a lungul timpului în SUA, Italia şi Marea Britanie.

Falsul medic italian ar fi susţinut că în Marea Britanie, dată fiind criza de chirurgi, ar fi făcut operaţii dificile, dar că în sală nu s-a aflat niciodată singur, ci cu o întregă echipă de specialişti.

A reacţionat şi Colegiul Medicilor din Kosovo

Preşedintele Camerei Medicilor din Kosovo a explicat, pentru Libertatea, că relaţiile tensionate dintre Serbia şi Republica Kosovo au făcut imposibilă verificarea diplomei prezentate de Matteo Politi autorităţilor române.

Reprezentantii Ministerului Educaţiei nu au primit, deocamdată, niciun răspuns de la autorităţile din Serbia şi Kosovo în legătură cu autenticitatea documentului.

Între timp, controlul făcut de Ministerul Sănătăţii la cinci clinici private unde a lucrat italianul arată că acesta a avut doar patru paciente. Exclus, cred autorităţile. Ministerul a sesizat şi ANAF-ul.

Sorina Pintea: Este un grup infracţional, de multe ori se plătea la negru

  • Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: Tot ce s-a întâmplat aici face parte dintr-un grup infracţional. Este mult mai grav decât pare în realitate.
  • Moderator: Din ce am dedus eu, se încasa la negru, de multe ori se plătea la negru.
  • Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: Aşa este. Nu ştim ce substanţe s-au folosit pentru că există suspiciuni şi asupra acestui lucru.

Două paciente susţin că au fost mutilate de Matteo Politi. Una dintre ele şi-a făcut mai multe proceduri: un lifting facial, o rinoplastie şi o intervenţie de ridicare a pleoapelor în clinica dentistului Michelle de Chirico. Femeia susţine, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Libertatea, că şi stomatologul a participat la intervenţie şi i-a spus că are competenţe de plastician.

Sunt mai mulţi italieni despre care au apărut informaţii că ar fi lucrat cu Matteo Politi. Unul dintre ei - Piero Fullone. Surpriză: acesta apare pe pagina de Facebook a unei clinici din Kosovo! Care anunţă că un profesor renumit la nivel internaţional va preda tehnici de injectare a acidului hialuronic la... Priştina - exact oraşul în care Matteo Politi ar fi obţinut diploma de medic.

Autorităţile au anunţat că vor face controale în toate clinicile de chirurgie estetică.

Similare
RECOMANDĂRI