Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor susţine aderarea rapidă a României la OCDE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor susţine aderarea rapidă a României la OCDE

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a participat joi, la Forumul economic franco-român de la Paris, organizat de Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor, cel mai mare eveniment economic din cadrul Sezonului Cultural Franţa-România, potrivit unui comunicat de presă.

În deschiderea evenimentului, Eugen Teodorovici, împreună cu ministrul francez al finanţelor publice, Bruno Le Maire, au subliniat importanţa consolidării legăturilor economice, ştiinţifice şi culturale dintre cele două ţări, conform comunicatului de presă transmis joi de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

„Franţa este un partener strategic al României, cu investiţii directe de 2,33 miliarde de euro, sumă care o situează pe locul 6 în topul investitorilor străini în România. Investiţiile franceze sunt foarte importante în toate sectoarele economice din România, cu 8.774 de firme cu capital francez, implicate cu precădere în sectoarele auto, bancar şi asigurări, distribuţie, industrie farmaceutică şi energie. Prezenţa unora dintre cei mai importanţi investitori francezi reprezintă o dovadă a încrederii în potenţialul economiei româneşti”, a precizat Teodorovici.

În cadrul Forumului, ministrul român al Finanţelor a prezentat măsurile adoptate de Guvern pentru sprijinirea mediului de afaceri şi încurajarea investiţiilor, prin reducerea poverii fiscale, şi a subliniat importanţa unui dialog cu privire la strategii şi parteneriate în sectoare importante pentru viitorul celor două ţări, potrivit comunicatului de presă citat.

Similare
RECOMANDĂRI