Ministrul Educaţiei: Peste 280 de elevi şi 373 de profesori din R. Moldova au fost infectaţi, până acum, cu noul coronavirus
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Educaţiei: Peste 280 de elevi şi 373 de profesori din R. Moldova au fost infectaţi, până acum, cu noul coronavirus

Numărul elevilor testaţi pozitiv cu COVID-19, în R. Moldova, este de 284, iar 7186 de elevi au fost plasaţi în regim de autoizolare. În acelaşi timp, 373 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. Din personalul nedidactic şi auxiliar au fost infectate cu noul virus 72 de persoane, iar alte 77 se află în autoizolare.

Cifrele au fost oferite astăzi de ministrul Educaţiei Igor Şarov, în cadrul unui briefing de presă.
 
În învăţământul profesional tehnic, avem 52 elevi testaţi pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 35 – cadre didactice şi 20 – reprezentanţi ai personalului nedidactic şi auxiliar. De asemenea, 35 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.
 
În învăţământul superior, în perioada 5-9 octombrie avem 39 de studenţi testaţi pozitiv cu Covid-19, iar 121 de studenţi se află în autoizolare. 18 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 17. Din personalul nedidactic şi auxiliar au fost infectate 10 persoane şi în autoizolare 27.
 
Din numărul total de 1398 de instituţii de educaţie timpurie, şi-au reluat activitatea l-a decizia fondatorului 1096. În prezent, 6 instituţii şi 18 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 4, iar alţi 453 de copii se află în autoizolare. 67 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. În autoizolare se află 107 de cadre didactice. Din personalul nedidactic şi auxiliar au fost infectate cu noul virus 37 de persoane, iar alte 92 se află în autoizolare.
 
Prin urmare, ministrul Igor Şarov a îndemnat elevii şi cadrele didactice să evite în continuare aglomerările, atât în şcoală, în curtea şcolii, dar şi la intrarea în şcoală; să păstreze distanţa fizică; să se spele frecvent pe mâini sau după caz, să utilizeze cu atenţie soluţiile dezinfectante etc.
 
„Dragi elevi, voi sunteţi viitorul acestei ţări. Vă rog, părinteşte, să vă protejaţi şi să îi protejaţi şi pe cei dragi vouă. Stimaţi părinţi, dragi cetăţeni! Acum ca niciodată, este necesar să protejăm Profesorii şi Educatorii! Aţi simţit în perioada dată cât de importanţi sunt aceşti oameni”, a conchis oficialul.
 
Similare
RECOMANDĂRI