Ministrul Economiei, Sergiu Răilean la întrevederea cu Excelenţa Sa, Daniel Ioniţă: România a fost întotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Economiei, Sergiu Răilean la întrevederea cu Excelenţa Sa, Daniel Ioniţă: România a fost întotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă. Subiectul discuţiei a vizat evoluţia relaţiilor comercial-economice dintre cele două state.

„România a fost întotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova nu doar pe filiera de cooperare economică, dar şi prin sprijinul acordat în cele mai dificile situaţii. Chiar şi acum, în perioada pandemiei de COVID-19, România a fost alături de noi cu un suport în valoare de 3,5 milioane euro, fapt pentru care vreau să aduc sincere mulţumiri Guvernului român”, a menţionat ministrul Railean.

Părţile au mai discutat despre realizarea proiectelor de infrastructură în sectorul energetic, în special pe segmentul de interconexiuni, în domeniul atragerii investiţiilor în sectorul industriei, colaborarea în cadrul diverselor proiecte transnaţionale.

La rândul său, Ambasadorul Daniel Ioniţă a reiterat  că Republica Moldova poate miza pe suportul Guvernului României în realizarea obiectivelor propuse şi optează pentru o colaborare eficientă pe domenii de interes comun, precum infrastructură energetică, comerţ, investiţii etc.

În Republica Moldova activează 1709 de întreprinderi cu capital românesc. Investiţiile în capitalul social au însumat 3,831 miliarde lei. România se clasează pe locul 1 printre principalii investitori ai Republicii Moldova, atât după valoarea capitalului investit cât şi după numărul de întreprinderi cu capital român.

Similare
RECOMANDĂRI