Ministrul economiei atrage atenţia autorităţilor locale că trebuie să deszăpezească şi arterele secundare, şi trotuarele
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul economiei atrage atenţia autorităţilor locale că trebuie să deszăpezească şi arterele secundare, şi trotuarele

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a prezidat astăzi şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, în legătură cu avertizările meteorologice pentru aceste zile.

În caz de deconectare a energiei electrice în localităţile din ţară, Chiril Gaburici a menţionat că MEI va asigura comunicarea cu furnizorii, ca aceştia să intervină prompt, iar oamenii să nu aibă de suferit şi să fie reconectaţi rapid la energia electrică.
 
Inspectoratul General al Poliţiei şi Inspectoratul Naţional de Patrulare asigură mobilizarea la maximum a efectivului poliţiei la acordarea ajutorului oamenilor. În toate localităţile ţării circulă echipajele poliţiei şi intervine în toate cazurile în care cetăţenii au nevoie de ajutor. În acelaşi timp, va fi sistată circulaţia camioanelor de mare tonaj acolo unde este cazul, pentru asigurarea securităţii circulaţiei rutiere, până nu se curăţă drumurile şi devin practicabile.
 
În cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, Chiril Gaburici a menţionat că este foarte important să fie acordată asistenţa medicală necesară şi accesul 24/24 la servicii medicale în instituţiile medicale, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă oferă suport acolo unde este fi dificil accesul din cauza stratului mare de zăpadă, pentru a ajunge la pacienţi ce apelează la serviciul de urgenţă.
 
„Totodată, aş dori să atragem atenţie autorităţilor responsabile din localităţile ţării asupra necesităţii deszăpezirii nu doar a arterelor principale, ci şi a străzilor secundare, trotuarelor, acolo pe unde se deplasează cetăţenii”, a adăugat Chiril Gaburici.

Pentru mai multe informaţii despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, puteţi accesa site-urile www.asd.md şi www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administraţia de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 şi 060477177. Serviciul este dedicat pentru  informarea cetăţenilor. De asemenea, pe traseele naţionale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea şi vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

TVR MOLDOVA aminteşte că pentru astăzi, dar şi pentru ziua de mâine, 11 ianuarie 2019, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat cod galben de ninsori. 

Până acum nu sunt drumuri sau localităţi blocate. Potrivit autorităţilor, în ţară se circulă în condiţii de iarnă.
Similare
RECOMANDĂRI