Ministrul de Interne, despre carabinierul care a împuşcat mortal un tânăr: „Persoana este reţinută, nu contează gradul, funcţia”
Vizualizari:

Ministrul de Interne, despre carabinierul care a împuşcat mortal un tânăr: „Persoana este reţinută, nu contează gradul, funcţia”

Premierul a dat indicaţii, în cadrul şedinţei de azi a Guvernului, ca până la 15 februarie, Ministerul Afacerilor Interne să prezinte un „program clar de consolidare a institutului poliţistului de sector”. Ion Chicu s-a referit la cazurile infracţionale grave din ultima perioadă, în special la tânărul omorât în bătaie la Costeşti, dar şi la carabinierul care a împuşcat mortal un tânăr, la Bălţi, cu arma personală, deţinută legal.

„Poliţistul de sector e cel mai conectat la comunitate, el  trebuie să cunoască fiecare cetăţean din zona de control, ce planuri are, cu ce trăieşte, ce intenţii are, ce hram ţine şi aşa mai departe. Poliţistul de sector trebuie să cunoască pe fiecare, până la fel de ADN. Dacă lucra poliţistul de sector în Costeşti cum trebuie, cazuri de astea nu erau. Acolo se cunosc unii pe alţii, ştiu ce moştenire are, ştie persoana respectivă, ce antecedente are”, a declarat Ion Chicu în debutul şedinţei de Guvern.

În legătură cu cazul carabinierului care a împuşcat mortal un tânăr, cu arma personală, deţinută legal, în afara orelor de muncă, ministrul Afacerilor Interne spune că acesta va fi tras la răspundere şi dă asigurări că acest caz nu se încearcă a fi muşamalizat.

„Nu sunt cazuri de muşamalizare aşa cum se spune, persoana este reţinută şi nu contează gradul, funcţia Noi considerăm că a comis o infracţiune, iar infractorii trebuie să-şi ispăşească pedeapsa”, a spus Pavel Voicu.
 
Similare
RECOMANDĂRI