Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul de Externe dă asigurări că vor fi create pentru cetăţenii din diasporă, la 1 noiembrie, condiţii în conformitate cu standardele internaţionale

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Oleg Ţulea, a dat asigurări că pe 1 noiembrie, pentru cetăţenii din diasporă, vor fi create condiţii pentru desfăşurarea alegerilor în conformitate cu standardele internaţionale.

Şeful diplomaţiei de la Chişinău a făcut declaraţia în cadrul unei întâlnirii cu şeful Misiunii de Observare pentru Alegerile Prezidenţiale din Republica Moldova, Corien Jonker. Ministerul de Externe este în proces de finalizare a avizului privind înfiinţarea secţiilor de votare pentru diasporă. Distribuţia acestora urmează a fi decisă de Comisia Electorală Centrală în cadrul unei şedinţe publice. Reamintim că, săptămâna trecută, CEC a propus deschiderea a 202 secţii de votare în străinătate, în baza solicitărilor celor peste 60 de mii de cetăţeni cu drept de vot din diasporă şi din stânga Nistrului, care s-au înregistrat prealabil. Cel mai multe secţii de vot vor fi în Italia - 45 şi în Federaţia Rusă - 38. O decizie finală urmează să fie luată până pe 26 septembrie.
Similare
RECOMANDĂRI