ACTUALITATE

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a avut ieri o serie de întrevederi cu unii deputaţi ai R. Moldova

post-img

Ministrul Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu a avut ieri, în cadrul vizitei sale la Chişinău, o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai mediului politic din Republica Moldova. Printre aceştia se numără preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, şi preşedintele Grupului parlamentar Pro-Moldova, Andrian Candu, precum şi deputaţii Iurie Renita, Octavian Tacu şi Lilian Carp.

Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat, în cadrul acestor discuţii, necesitatea continuării în mod susţinut, unitar şi coordonat a demersurilor care vin în sprijinul avansării parcursului european al ţării, de acţiunea tuturor factorilor politici de la Chişinău depinzând viitorul democratic al ţării şi prosperitatea cetăţenilor.

A asigurat că pentru România rămâne de interes strategic sprijinirea orientării pro-europene a Republicii Moldova, respectarea principiilor democratice şi ale statului de drept în R. Moldova, şi acţiunea în interesul cetăţenilor din R. Moldova, în vederea asigurării prosperităţii şi bunăstării acestora – aspecte care trebuie să fie mai presus decât luptele politice.

Amintim că ieri, ministrul Bogdan Aurescu a participat, alături de alţi oficiali români, la ceremonia de prezentare a echipei medicale din România de 52 de persoane, din care 41 de medici şi asistenţi medicali, care va activa, în perioada următoare, în unităţile sistemului sanitar din Republica Moldova implicate în tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Cu această ocazie, avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Oleg Ţulea şi a fost primit de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

În cadrul acestor întrevederi, ministrul Bogdan Aurescu a punctat ferm importanţa ca autorităţile din R. Moldova să intensifice, în mod consecvent şi credibil, reformele necesare apropierii de UE şi respectarea, pe deplin, a principiilor democratice şi ale statului de drept. A arătat că sprijinul României va fi pe mai departe condiţionat de continuarea acestor reforme esenţiale pentru R. Moldova.