Miniştrii Nicu Popescu şi Ramona Mănescu au vizitat şantierul de construcţii al gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Miniştrii Nicu Popescu şi Ramona Mănescu au vizitat şantierul de construcţii al gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău

Progresul la etapa actuală a construcţiei branşamentului Ungheni-Chişinău al gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău a fost examinat de miniştrii Nicu Popescu şi Ramona Mănescu în cadrul vizitei pe şantierul de construcţii.

Şefii diplomaţiilor Republicii Moldova şi României au discutat cu oficialii companiei responsabile de construcţia gazoductului despre detaliile tehnice ale acestui proces, precum şi despre termenii preconizaţi de finisare a construcţiei.

Ministrul Nicu Popescu a subliniat necesitatea finalizării cât mai rapide a acestui gazoduct. „Cu cât mai curând vom avea funcţională această rută alternativă, cu atât mai devreme autorităţile de la Chişinău vor putea avansa semnificativ în ceea ce ţine de îmbunătăţirea nu doar a securităţii energetice, dar şi a securităţii naţionale a Republicii Moldova”, a declarat ministrul Popescu.

Angajamentul pentru finalizarea gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău a fost de asemenea inclus şi în Foaia de parcurs, semnată astăzi la Chişinău de cei doi miniştri, şi care vizează cooperarea în mai multe domenii de interes comun.

Similare
RECOMANDĂRI