Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii va semna un memorandum privind acordarea donaţiei de vaccinuri oferite de Guvernul României

Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova va semna în următoarele zile un memorandum privind acordarea cu statut umanitar a lotului de vaccinuri oferite de guvernul României. Abia apoi vor fi efectuate procedurile legale privind  distribuirea serului. Guvernul României a adoptat ieri o Ordonanţă de urgenţă prin care a fost reglementată donarea a 20 de mii de doze de vaccin Republici Moldova.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit preşedintelui României, prim-ministrului şi poporului român pentru donaţia de vaccin şi solidaritatea imensă de care au dat dovadă. Şeful statului a precizat că aceste doze vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Valoarea totală a donaţiilor oferite de  România de la începutul pandemiei este de peste  66 milioane de lei.

FLORIN CÎŢU prim-ministrul României: „Este o ordonanţă de urgenţă prin care am reglementat ajutorul pe care il vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20 de mii de doze de vaccinuri. Este o donaţie pe care o vom face,  din cele 200 de mii de doze pe care le-am propus republcii Moldova.  Va fi nevoie de o şedinţă de guvern dacă va fi nevoie într-o sedinţă online, pentru ca vaccinurile sa ajunga cât mai repede în Republica Moldova”.
 
Similare
RECOMANDĂRI