Ministerul Sănătăţii din România: Echipamentele donate R. Moldova respectă toate cerinţele de performanţă şi standardele europene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii din România: Echipamentele donate R. Moldova respectă toate cerinţele de performanţă şi standardele europene

În urma unor articole şi postări denigratoare, apărute în mass media şi pe reţelele de socializare din Republica Moldova, privind pretinsa calitate necorespunzătoare a echipamentelor medicale în sumă de circa 3,5 mil. euro donate la 7 mai 2020 de România Republicii Moldova, Ministerul Sănătăţii al României precizează că toate echipamentele donate respectă toate cerinţele de performanţă conform standardelor în vigoare.

„Toate echipamentele donate respectă cerinţele de etichetare şi marcare a ambalajului – respectă prevederile punctului 13 din Anexa 1 la directiva 93/42/EEC sau Anexa 1, pct. 23 din REGULAMENTUL (UE) 2017/745 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI”, spune Ambasada României la Chişinău, cu referire la Ministerul Sănătăţii din România. 

Autorităţile române subliniază că măştile donate respectă numărul standardului european, iar toate echipamentele donate au marcaj CE plus raport testare, declaraţia de conformitate CE a producătorului, Certificatul de la producător, avizul de funcţionare plus anexe emise de ANMDMR pentru distribuitor.

De asemenea, Ministerul român precizează că în urma realizării recepţiei echipamentelor înainte de a fi donate, nu au fost constatate deficienţe. 

Ambasada României în Republica Moldova regretă că ajutorul umanitar oferit la momentul oportun, cu generozitate, dezinteresat şi necondiţionat de poporul român cetăţenilor Republicii Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 a ajuns subiect de dispute politice.
Similare
RECOMANDĂRI