Ministerul Educaţiei. O şcoală şi 68 de clase activează de la distanţă din cauza carantinei
Vizualizari:

Ministerul Educaţiei. O şcoală şi 68 de clase activează de la distanţă din cauza carantinei

Conform ultimelor date actualizate, la data de 22 ianuarie, o instituţie de învăţământ general şi 68 de clase activează la distanţă din cauza carantinei.

Numărul elevilor testaţi pozitiv cu COVID-19 este de 132, iar 1776 elevi au fost plasaţi în regim de autoizolare. 153 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus şi 74 se află în izolare. Din personalul nedidactic şi auxiliar au fost infectate cu noul virus 54 de persoane, iar alte 27 se află în autoizolare, scrie Radio Chişinău.

În învăţământul profesional tehnic, în perioada 18-22 ianuarie, au fost înregistraţi 12 de elevi testaţi pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 1 – cadru didactice şi 3 din personalul nedidactic şi auxiliar. De asemenea, 5 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învăţământul superior, în perioada 18-22 ianuarie, un student este testat pozitiv cu Covid-19. 3 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 2. Din personalul nedidactic şi auxiliar au fost infectate 1 persoane, iar 3 se află în autoizolare.

În învăţământul de educaţie timpurie, 3 grădiniţe şi 14 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 6, iar alţi 496 de copii se află în autoizolare. 51 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 70 de cadre didactice. Din personalul nedidactic şi auxiliar au fost infectate cu noul virus 67 de persoane, iar alte 55se află în autoizolare.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituţiilor de învăţământ, cadrele didactice şi elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecţie împotriva virusului COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI