Ministerul Educaţiei de la Chişinău a semnat un memorandum cu Microsoft
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Ministerul Educaţiei de la Chişinău a semnat un memorandum cu Microsoft

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Compania Microsoft au semnat astăzi, 25 septembrie, un Memorandum de Înţelegere în temeiul căruia va fi construit un parteneriat strategic pentru susţinerea sistemului educaţional din Republica Moldova în utilizarea celor mai inovative tehnologii informaţionale.

Graţie acestui parteneriat, instituţiile de învăţământ din R. Moldova vor obţine accesul la Office 365 A1, la platforme interactive pentru perfecţionarea şi recalificarea cadrelor didactice şi oferirea sprijinului în implementarea modelului de învăţare la distanţă şi modelului mixt.
 
Ministrul Igor Şarov a mulţumit în numele Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, dar şi al comunităţii pedagogice din Republica Moldova –  Companiei Microsoft  pentru această deschidere şi angajament de a susţine sistemul educaţional din ţara noastră, în special în această perioada de pandemie, care de fapt, pentru educaţia din întreaga lume, este o perioada de grea încercare. „Elementul cheie în acest parteneriat ţine de faptul că vom putea utiliza diverse platforme de instruire, care pot fi accesate gratuit, astfel încât vom da acces tuturor elevilor şi profesorilor de a beneficia de acest suport inestimabil. Este important să menţionăm că  de comun cu Compania Microsoft vom  facilita identificarea resurselor şi instrumentelor didactice în limba română care vor putea fi  integrate ca resurse locale pe platformele digitale din ţara noastră”, a subliniat oficialul.
 
Graţie acestui parteneriat, comunitatea educaţională din Republica Moldova va putea beneficia de instrumente precum:  Microsoft Teams care poate fi utilizat ca platformă de învăţare la distanţă şi care le permite utilizatorilor să organizeze lecţii video de la distanţă, să colaboreze între grupuri şi clase, să genereze sarcini de învăţare şi să definească termenele limită pentru temele de acasă. Un alt instrument important este şi Microsoft Forms acesta este utilizat în procesul de evaluare pentru a crea şi partaja teste, oferă scorul final după finalizarea testului, iar profesorul va economisi timpul verificând corectitudinea răspunsurilor.
Similare
RECOMANDĂRI