Ministerul de Interne a semnat un contract cu compania Motorola
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul de Interne a semnat un contract cu compania Motorola

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan împreună cu conducerea Serviciului Tehnologii Informaţionale al MAI, au avut o întrevedere cu vicepreşedintele companiei Motorola, Michael Kaae, Ambasadorul SUA, James Pettit, reprezentanţii Motorola responsabili de zona Europei şi cei din România, în cadrul căreia a fost semnat un acord.  

În cadrul dialogului a fost semnat contractul de implementare a Proiectului „Crearea unui sistem de comunicaţii fiabil şi eficient pentru scopuri operaţionale în cadrul Poliţiei” care este un obiectiv important, stabilit în matricea de politici a Suportului bugetar 2 pentru Reforma Poliţiei.

Acest contract presupune implementarea proiectului sus menţionat şi extinderea reţelei Tetra existente la nivel naţional, dar şi dotarea cu echipamente corespunzătoare, care vor dezvolta serviciul de comunicaţii pentru poliţie, dar şi pentru alte mai servicii , care vor putea beneficia ulterior de acoperirea acestui sistem, în situaţii de criză.

În contextul atingerii acestui obiectiv, până la semnarea acestui contract, MAI a efectuat un Studiu de fezabilitate pentru identificarea necesarului de infrastructură de comunicaţii, precum şi a celor mai bune locaţii pentru amplasarea echipamentelor în standard TETRA, care vor fi oferite de Motorola în cadrul proiectului.

Ministrul Afacerilor Interne, a mulţumit Ambasadorului Statelor Unite pentru suportul oferit Ministerului de Interne şi în special Poliţiei Naţionale, menţionând despre faptul că semnarea acestui contract cu compania americană, Motorola va aduce un mare beneficiu sistemului, dar mai ales oamenilor care beneficiază de serviciile poliţiei.

Proiectul va fi implementat până în anul 2020 şi va costa circa 6,9 ml euro, cheltuieli acoperite de Suportul bugetar 2 pentru Reforma Poliţiei, oferit de Uniunea Europeană. 

Similare