Ministerul de Externe vine cu noi precizări: Piloţii eliberaţi din Afganistan se află în custodia unui ONG de la Moscova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul de Externe vine cu noi precizări: Piloţii eliberaţi din Afganistan se află în custodia unui ONG de la Moscova

Delegaţia Republicii Moldova, detaşată ieri la Moscova pentru a acorda asistenţa necesară cetăţenilor moldoveni eliberaţi din prizonierat în Afganistan, Lionel Buruiană (a.n. 1982) şi Mihai Crihana (a.n. 1965), precum şi pentru a efectua procedurile necesare revenirii acestora în Republica Moldova, nu au obţinut deocamdată de la autorităţile ruse nici accesul la ei, nici informaţia privind locul unde sunt plasaţi.

Singurele detalii obţinute de către reprezentanţii MAEIE în discuţiile avute cu câţiva oficiali de la Moscova sunt ca cei doi cetăţenii moldoveni nu ar fi în custodia Guvernului Federaţiei Ruse, dar în cea a unei organizaţii non-guvernamentale. 
 
Pentru moment, oficialii moldoveni continuă să depună eforturi pentru a se întâlni cu cetăţenii eliberaţi din prizonierat şi a demara procedurile necesare aducerii de urgenta a acestora în Republica Moldova. În aceste sens s-a luat legătura cu organizaţia indicata de către autorităţile ruse şi membrii delegaţiei sunt în aşteptarea permisiunii de a ajunge la cetăţenii noştri. Au fost făcute toate pregătirile logistice pentru ca aceştia să poată fi aduşi acasă în orice moment. 
 
Reamintim ca în componenta echipei MAEIE deplasata la Moscova se afla şi un cadru medical, care imediat ce se va permite accesul la cetăţenii moldoveni, va evalua starea de sănătate a acestora şi va acorda asistenţa necesară pentru ca ei să ajungă în cele mai bune condiţii acasă.
Similare
RECOMANDĂRI