Ministerul de Externe îl contrazice pe Igor Dodon: Sediile misiunilor diplomatice nu pot fi puse la dispoziţia politicienilor şi nu pot fi folosite în scopuri politice
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Ministerul de Externe îl contrazice pe Igor Dodon: Sediile misiunilor diplomatice nu pot fi puse la dispoziţia politicienilor şi nu pot fi folosite în scopuri politice

Ministerul  de Externe a emis o circulară prin care a indicat că sediile misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare nu pot fi folosite în scopuri politice. Spaţiile misiunilor nu pot fi puse la dispoziţia (chirie, comodat, sau altfel) politicienilor pentru întâlniri cu alegătorii. Delegaţiile oficiale, aflate în misiuni de serviciu peste hotare, vor putea beneficia de asistenţa misiunilor diplomatice în limitele programului oficial şi cu respectarea cadrului normativ în vigoare.

Circulara a fost emisă după ce Igor Dodon, fostul preşedinte al Republicii Moldova, actual lider al PSRM, şi-a filmat vlogul sau emisiunea „Preşedintele Răspunde”, aşa cum este intitulată,  în sediul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

„Spaţiile misiunilor diplomatice nu pot fi puse la dispoziţia persoanelor terţe pentru înregistrarea sau transmiterea în direct a reportajelor sau a emisiunilor de autor. Interviurile sau alte modalităţi de comunicare publică cu mass-media naţională, sau din statul de reşedinţă şi în scop de promovare a imaginii Republicii Moldova, pot fi realizate cu autorizarea şefului misiunii şi în coordonare cu Biroul de presă al Ministerului”, se spune într-un comunicat al MAEIE.

De asemenea, ministerul subliniază că, în spiritul protejării şi promovării intereselor naţionale ale Republicii Moldova, precum şi al Codului de conduită al funcţionarilor publici care impune exercitarea funcţiei în baza principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, profesionalismului şi al loialităţii, personalul diplomatic trebuie să se abţină de la exprimarea şi promovarea opţiunilor politice personale.

Amintim că liderul socialiştilor, Igor Dodon, s-a arătat nedumerit de criticile care i-au fost aduse după ce şi-a filmat emisiunea în sediul ambasadei de la Moscova, unde Ambasador este fostul socialist Vladimir Golovatiuc. Igor Dodon a declarat că Ambasadele „sunt obligate să ajute” ex-preşedinţii, atunci când aceştia au nevoie.
 

Igor Dodon susţine că are dreptul să-şi filmeze vlogul în Ambasada de la Moscova: Orice Ambasadă este obligată să ajute când ex-preşedintele are nevoie

Similare
RECOMANDĂRI