Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Militari, surprinşi curăţând trotuarele de iarbă, lângă Complexul Memorial Eternitate. Ce spune Ministerul Apărării

Pe lângă faptul că stau la strajă ţării, militarii dau o mână de ajutor şi la curăţenie. Au demonstrat-o mai mulţi soldaţi care au fost surprinşi lângă Complexul Memorial Eternitate în timp ce rupeau iarba crescută pe lângă trotuare. Un trecător a filmat scena şi a postat-o pe internet, spunând că este vorba de pregătirea acţiunilor organizate de preşedintele Igor Dodon la acest sfârşit de săptămână.

„Te duci la armată să aperi Patria, dar ministrul lui Igor Dodon te abordează ca pe un sclav şi-n cel mai abuziv şi absurd mod impune carabinerii la munci inumane. Fără nici un fel de inventar de grădinărit, smulg iarba dintre pavaje pentru a pregăti locul ca Dodon şi ai lui să Sărbătorească o sărbătoare inventată tot de ei”. 

Acesta este mesajul celui care a făcut public filmuleţul. La solicitarea TVR MOLDOVA, reprezentanţii Ministerului Apărării au declarat că toate lucrările de întreţinere a Complexului Memorial Eternitate sunt în responsabilitatea instituţiei, încă din 2006. Asemenea lucrări se fac săptămânal şi nu au nici o legătură cu evenimentele organizate de preşedintele ţării, au specificat responsabilii de la Apărare.
 
„Atât militarii în termen cât şi cei angajaţi pe bază de contract participă la salubrizare. În timpul lucrărilor, militarii primesc cu apă şi uneltele necesare. În fiecare săptămână, militarii fac astfel de lucrări acolo. Îndemnăm asociaţiile obşteşti să se implice în salubrizarea Complexului Memorial Eternitate, pentru ca la moment acolo doar militarii fac ordine, alte structuri nu se implica”, spune Ăla Diaconu, purtător de cuvânt la Ministerul Apărării.
Similare
RECOMANDĂRI