Mihai Popşoi: Sperăm să revenim la guvernare şi să ducem până la capăt reforma justiţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihai Popşoi: Sperăm să revenim la guvernare şi să ducem până la capăt reforma justiţiei

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Mihai Popşoi critică iniţiativa lansată de actualul ministru al justiţiei în ceea ce priveşte evaluarea judecătorilor şi procurorilor. Potrivit lui, această iniţiativă a fostei guvernări a fost dată peste cap şi în locul unei evaluări externe ar putea avea loc o evaluare internă în rândul judecătorilor şi procurorilor pe care o numeşte „o mână o spală pe cealaltă”. Totodată, politicianul şi-a exprimat speranţa că formaţiunea sa va reveni la guvernare şi va continua reforma justiţiei.

„Aşa cum se întrezăreşte acum, conceptul de reformă gândit de către guvernarea precedentă, acea evaluare externă care oferea mari speranţe că sistemul judecătoresc se va reforma, a fost dată peste cap complet. De evaluare externe nu mai este vorba, se discută despre o evaluare internă ca toţi judecătorii din sistem să se evalueze pe ei înşişi, pe neamurile lor, cumetri, cumnaţi, nănaşi. Ei pe ei se ştiu, o mână o spală pe alta. Acest lucru este foarte regretabil, dar noi sperăm în viitorul apropiat sau când vor fi următoarele alegeri să revenim la guvernare şi să ducem până la capăt această reformă”, a declarat Mihai Popşoi în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la postul Jurnal TV.

Potrivit lui, fără o reformă adevărată a justiţii în Republica Moldova nu vin investitorii străini, iar cetăţenii vor continua să plece masiv peste hotare. De asemenea, după numirea procurorului general, deputatul PAS consideră că dosarul privind uzurparea puterii în stat nu va ajunge în instanţă, scrie ipn.

Deputatul democrat Vladimir Cebotari susţine că temei pentru uzurparea puterii în stat nu a existat în luna iunie anul curent. Potrivit lui, guvernarea democrată a acţionat în baza unor acte emise de Curtea Constituţională. „Acest dosar nu are nicio perspectivă. Aceasta o înţelege toată lumea şi o recunoaşte. De instituţii blocate nu poate fi vorba, instituţiile au lucrat”, a afirmat politicianul. În opinia lui, dosarul intentat de Procuratură pe acest caz a fost făcut la comandă politică şi nu poate avea vreo continuitate.
Similare
RECOMANDĂRI