Mihai Popşoi: Ne pune în gardă insistenţa PSRM privind coaliţia şi partajarea de funcţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihai Popşoi: Ne pune în gardă insistenţa PSRM privind coaliţia şi partajarea de funcţii

În urma discuţiilor de astăzi, blocului ACUM nu îi este clar dacă PSRM este gata să voteze pachetul de legi de dezoligarhizare a statului sau nu. Totuşi, ACUM rămâne deschis pentru completarea acestui pachet, întrucât acesta este principial pentru ACUM.

„Despre o coaliţie, aşa cum au insitstat de câteva ori PSRM, nu putem discuta. Acest lucru este foarte clar, pe noi ne pune in gardă aceastinsistenţă ce ţine de coaliţie şi partajare de funcţii”, a delcarat Mihai Popşoi în cadrul declaraţiilor de presă făcute după discuţia de aproape 2 ore dintre deputaţii ACUM şi PSM.
 
Alexandru Slusari a declarat că, deşi clasa politică din R. Moldova este obişnuită cu crearea de coaliţii, ACUM vine cu o altă abordare, principială  fiind deoligarhizarea ţării, şi nu „funcţiile de dragul funcţiilor” sau coaliţia cu PSRM.

În concluzie, ACUM cere socialiştilor o poziţie tranşantă prinvind eventualitatea unei coaliţii cu PD sau asumarea luptei împotriva regimului actual.

Citeşte şi:
 

VIDEO. Deputaţii din Blocul ACUM susţin declaraţii de presă

 

Ion Ceban: Un partid cu 26 de mandate insistă şi pe funcţia de speaker, şi pe funcţia de premier. Nu există astfel de experienţe

 

ACUM, către PSRM: „Avem ideologii prea diferite, este evident că nu putem avea o coaliţie”

 

VIDEO. Dialog între Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Blocul ACUM

Similare
RECOMANDĂRI