Mesajul premierului interimar, Aureliu Ciocoi, de Ziua Diplomatului: R. Moldova rămâne ferm ancorată în procesul de modernizare europeană
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Mesajul premierului interimar, Aureliu Ciocoi, de Ziua Diplomatului: R. Moldova rămâne ferm ancorată în procesul de modernizare europeană

La 17 ianuarie, Republica Moldova marchează Ziua Diplomatului. Cu această ocazie, premierul interimar Aureliu Ciocoi, a transmis un mesaj, postat pe pagina oficială a Guvernului:

„Onorat corp diplomatic,

Dragi colegi,


Începând cu anul 2015, în fiecare an, pe data de 17 ianuarie este sărbătorită Ziua profesională a diplomatului. 


Cu o deosebită plăcere şi onoare folosesc acest prilej pentru a-mi exprima profunda gratitudine pentru activitatea prodigioasă a diplomaţiei moldovene, a tuturor colegilor atât din cadrul aparatului central al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cât şi din cadrul misiunilor diplomatice şi consulare ale ţării din străinătate.

 

Munca migăloasă, temerară şi profesionistă, pe care o realizaţi pentru consolidarea profilului Republicii Moldova pe plan extern este înalt apreciată atât de comunităţile de moldoveni peste hotare, cât şi de cetăţenii din ţara noastră.


Diplomaţia Moldovei a demonstrat în pofida provocărilor pandemiei un grad înalt de mobilizare şi responsabilitate profesională, oferind asistenţă promptă zecilor de mii de conaţionali, care au fost afectaţi în întreaga lume, precum şi promovarea intereselor noastre naţionale, în special pe fundalul direcţionării asistenţei şi facilitării schimbului de informaţii cu partenerii noştri internaţionali, atât de vitale în combaterea consecinţelor COVID-19 şi fortificarea sistemului naţional de sănătate.

 

Actuala criză a avut un impact şi asupra vieţilor noastre private, prin urmare, cu deosebit respect transmit gândurile de sinceră apreciere şi membrilor familiilor, care V-au susţinut în această perioadă complicată.

 

Dragi colegi,


Prioritatea absolută a politicii externe este conturată clar şi pragmatic: Republica Moldova rămâne ferm ancorată în procesul de modernizare europeană, care este obiectivul principal al agendei interne şi externe a ţării. 

 

Cu această frumoasă ocazie, în numele Guvernului şi Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Vă doresc multă sănătate, noi realizări şi aprecieri înalte a rezultatelor activităţii Dumneavoastră

 

Cu deosebită consideraţie, 

 

Aureliu CIOCOI

Prim-ministru interimar

Ministru interimar al afacerilor externe şi integrării europene”

Similare
RECOMANDĂRI