Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mensa Moldova a organizat la Chişinău o sesiune de testare a coeficientului de inteligenţă

Cei mai deştepţi dintre cei mai deştepţi. Mai multi adolescenţi şi adulţi din Republica Moldova au participat astăzi la o sesiune de testare a coeficientului de inteligenta. Evenimentul este organizat de Mensa Moldova, în colaborare cu Mensa România, pentru a depista persoanele care au un IQ mai mare de 132, ceea ce însemnă un grad superior de inteligenţă.

Nikita este elev la Liceul "Orizont" din Chişinău. Tânărul se numără printre cei mai buni elevi din şcoală, motiv pentru care a decis să-şi testeze coeficientul de inteligenţă. Întrebările nu au fost dificile, însă, pentru a le rezolva este nevoie de logică, spune Nikita.
 
Alexandrina este şi ea elevă la Liceul Orizont. A fost încurajată de părinţi să participe la testul Mensa.
 
La sesiunea de testare IQ se pot înscrie copii începand cu vârsta de 11 ani. Testul pentru ei dureaza 15 minute şi contine 25 de întrebari.

Adulţii primesc un set de 45 de întrebări, la care trebuie să răspundă în 20 de minute.
 
Rezultatele testelor vor fi anunţate abia peste 2-3 săptămâni. Candidaţii cu un IQ mai mare de 132 vor primi invitaţia de a se înscrie în Mensa Moldova.
 
Este al doilea test organizat de Mensa la Chişinău. Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica şi pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă. În prezent doar 2% din populaţia de pe glob are un IQ mai mare de 135. Studiile făcute pe parcursul unui veac au aratat ca IQ-ul depinde de moştenirea genetica, de fondul de gene personal, de mediul educaţional familial, informal şi formal, de vârsta şi de interacţiunea cu mediul. S-a observat că, dupa al Doilea Razboi Mondial, IQ-ul a crescut cu cate trei puncte în fiecare deceniu, pentru ca, dupa anii 80, să scada uşor.
 
Similare
RECOMANDĂRI