Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Membrii Partidului Unităţii Naţionale au organizat un flashmob în faţa Procuraturii Generale

Membrii Partidului Unităţii Naţionale au organizat un flashmob în faţa Procuraturii Generale şi au cerut noului procuror general interimar să comaseze în cadrul unei anchete dosarul Bahamas şi Kuliokul. Ei susţin că dosarele au fost îngheţate fără motiv, iar Alexandr Stoianoglo ar trebui cercetat şi pentru acest lucru.

Liderul PUN, Octavian Ţîcu, spune că s-au împlinit doi ani de când s-a semnat iniţiativa legislativă privind constituirea Comisiei pentru investigarea acţiunilor de trădare de patrie comise de Igor Dodon. Dosarele Bahamas şi Kuliokul ar avea legătură cu liderul socialist dar ele zac şi acum pe rafturile procurorilor. Protestatarii cer noului procuror interimar Dumitru Robu să investigheze dosarele.

OCTAVIAN ŢÎCU, lider PUN: „ Este vorba despre sumele de bani pe care Igor Dodon le lua de la Vladimir Plahotniuc şi Bahamas în care figurează o serie de repretenţanţi de marca mişcării socialiste din Moldova. Avem nevoie în sfârşit de finalităţi clare în acest dosar”.

IURIE RENIŢĂ, membru PUN: „Stoianoglo a executat indicaţiile care au venit de la Moscova şi avem certitudinea fermă că anume aceeastă reţea Dodon- PSRM şi alte structuri finanţate de către Moscova au fost şi sunt protejate de Alexandru Stoian. Cazurile Bahamas şi Kulion să fie anexate la investigaţia pe care o face actualmente Procuratura Generală”.

În primăvara anului 2020, au apărut imagini în care se vede cum Vladimir Plahotniuc i-a transmis o pungă în care susţinea că sunt bani, preşedintelui de atunci, Igor Dodon.

Era chiar în timpul unei discuţii despre salariile pentru membrii PSRM. La începutul verii 2021, ziarul Bild a publicat un articol în baza unui document care ar demonstra că Rusia ar fi alocat aproape 11 milioane şi jumătate de euro pentru a-l ajuta pe liderul socialiştilor să câştige alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Jurnaliştii făceau referire la Dosarul Bahamas – afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federaţia Rusă. Ofiţerul de presă de la PSRM nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.
 
Similare
RECOMANDĂRI