Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Membrii Asociaţiei "Unirea-ODIP" au organizat un flashmob în faţa Ambasadei Rusiei în Chişinău

Membrii Asociaţiei "Unirea-ODIP" au organizat un flashmob în faţa Ambasadei Rusiei în Chişinău. Protestatarii au venit cu un drapel tricolor pe care erau imprimate lozincile "Eroii nu mor niciodată" şi "Armata rusă, afară!". Ei au cerut retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova, din regiunea transnistreană.

„Am venit să e cinstim erorii, care sunt ignoraţi, practic, de toate guvernările, care s-au perindat în aceşti ani în politica moldovenească. Scopul nostru este clar. Noi nu vrem armată rusească pe teritoriul nostru. dacă Republica Moldova este stat independent de ce noi suntem nevoiţi să acceptăm o armată străină, pe teritoriul nostru”, a spus MARIN DANUŢĂ, membru, Asociaţia "UNIREA-ODIP".

Chiar şi după încetarea focului în războiul moldo-rus din 1992, Federaţia Rusă a continuat să ofere spirjin militar regimului separatist din zona transnistreană.

Trupele militare ruseşti staţionează şi acum pe teritoriul Republicii Moldova în pofida obligaţiilor asumate de Rusia la summit-urile OSCE din 1999 şi 2001, prin care s-a angajat să-şi retragă armata.
Similare
RECOMANDĂRI