Membrii ambasadelor României şi Republicii Moldova în Azerbaidjan au marcat împreună Ziua Culturii Naţionale
Vizualizari:

Membrii ambasadelor României şi Republicii Moldova în Azerbaidjan au marcat împreună Ziua Culturii Naţionale

„La 14 ianuarie 2022, împreună cu colegii de la ambasadă, ne-am deplasat în raionul Benagadi din Baku pentru a aduce un omagiu marelui compozitor român George ENESCU, al cărui monument a fost ridicat încă din 2006 în acest sector al capitalei Azerbaidjanului. La monument ne-au întâmpinat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi un grup de locuitori ai raionului, respectiv colegii de la Ambasada Republicii Moldova. a scris într-o postare pe Facebook amvasadorul României la Baku, Vasile Soare.

„Am depus cate un cos cu flori la monumentul marelui compozitor, singurul reprezentant de marca al culturii române din întreaga zonă a Caucazului de Sud care străjuieşte un parc ce-i poarta şi numele.

Apoi am prezentat celor prezenţi semnificaţia Zilei Culturii Naţionale a Romanilor-ziua de naştere a poetului român şi universal Mihai Eminescu şi câteva aspecte din viaţa şi opera compozitorului George Enescu.

De asemenea, am subliniat faptul că ridicarea intr-un parc din Baku a monumentului compozitorului George Enescu este un rezultat remarcabil al bunelor relaţii dintre România şi Azerbaidjan, care în iunie 2022 împlinesc 30 de ani, având caracter de Parteneriat Strategic. Am mulţumit autorităţilor locale pentru eforturile de reconstrucţie şi reamenajare recenta a Parcului George Enescu, monumentul marelui compozitor român fiind acum şi mai vizibil şi accesibil publicului larg.

După ceremonie, am făcut o scurtă vizită la Administraţia raionului Benagadi, unde am avut o întrevedere calda şi constructivă cu primarul şi colaboratorii săi, discutând aspecte ale unor viitoare colaborări”, a scris Vasile Soare.
Similare
RECOMANDĂRI