Meleşcanu despre cererea ruşilor privind scutul: O găselniţă fără niciun fel de bază
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Meleşcanu despre cererea ruşilor privind scutul: O găselniţă fără niciun fel de bază

Ministerul rus al Apărării a susţinut joi că SUA ar trebui să distrugă sistemul de apărare antirachetă din România pentru a respecta din nou Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (IFN). Meleşcanu califică afirmaţia drept ”o găselniţă”.

Ministerul a mai anunţat că a transmis cererea ataşatului militar al Ambasadei SUA la Moscova, relatează Reuters.

Ministerul a mai susţinut că Washington ar trebui să-şi distrugă şi dronele de atac, pentru a respecta pactul din perioada Războiului Rece.

Anterior, într-o conferinţă de presă, ambasadorul rus la Bucureşti, Valerii Kuzmin, a declarat: "Nicio acţiune neprietenoasă, ostilă nu este planificată şi vă asigur că Rusia nu are nicio intenţie ostilă, agresivă împotriva României atâta timp cât credem că este ţara noastră vecină şi cel mai bun mod în care poţi construi relaţii cu vecinii este să oferi condiţiile unei bune vecinătăţi", relatează Agerpres.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, a reafirmat că scutul de apărare antirachetă de la Deveselu are un rol strict defensiv. El a susţinut că acuzaţiile Moscovei privind posibilitatea folosirii acestei baze pentru lansarea de rachete nucleare este ”o găselniţă” pentru a justifica construcţia de rachete care încalcă prevederile tratatului INF.

Şeful diplomaţiei a mai precizat că Bucureştiul se va consulta cu aliaţii, înainte de a face publică vineri o poziţie faţă de anunţul Rusiei.

Similare
RECOMANDĂRI