Medicii care luptă în prima linie împotriva COVID-19 vor primi salarii mai mari
Vizualizari:

Medicii care luptă în prima linie împotriva COVID-19 vor primi salarii mai mari

Medicii din toată ţara îşi vor primi salariile la timp şi integral. Mai mult decât atât, Sergiu Puşcuţa viceprim-ministru şi ministru al finanţelor, anunţă că medicii care luptă împotriva virusului COVID-19 în prima linie vor beneficia de recompense financiare considerabile

„Toţi cei care sunt implicaţi direct în combaterea acestei maladii vor fi finanţaţi pe măsură. Aceasta este puţina parte de recunoştinţa mare pe care o avem faţă de angajaţii sistemului medical. Cu toată recunoştinţa, trebuie să avem aprecierea şi recompensa materială pentru acest efort pe care-l fac. Această recompensă va fi prevăzută în rectificarea bugetului”, a declarant Sergiu Puşcuţa în platoul emisiunii „Moldova in Direct” de la postul public de televiziune Moldova1.

Nu sunt trecuţi cu vederea nici medicii care au categorii inferioare. Sergiu Puşcuţa afirmă că medicii vor avea adaos salarial în baza meritocraţiei. De menţionat este faptul că sporul specific şi de performanţă exista şi în trecut, însă în opinia viceprim-ministrului, modul de atribuire a meritelor trebuie revizuit.

„Este prevăzut şi un anumit spor specific şi de performanţă. Acest spor urmează să fie atribuit selectiv la decizia autorităţii de conducere. Acuma este perioada de provocare când fiecare dintre conducători trebuie să le gestioneze resursele în modul corespunzător. Persoanele care s-au dedicat pe măsură acestei activităţi şi şi-au pus viaţa în pericol vor fi remuneraţi pe măsură”, a precizat viceprim-ministrul.

Oficialul dă asigurări că salariile tuturor lucrătorilor din sistemul medical va fi achitat la timp şi integral.

„Salariile vor fi achitate la timp şi integral. În partea ce ţine de acele persoane care sunt implicate direct în procesul de profilaxie şi tratament va exista adaos salarial corespunzător”, a menţionat Sergiu Puşcuţa.

Potrivit reprezentantului Ministerului Finanţelor, autorităţile examinează posibilitatea ca aceste recompense să fie efectuate şi din alte fonduri, nu doar din fondurile bugetare care sunt acumulate prin intermediul bugetului de stat sau fondurile de asistenţă obligatorie medicală.

Referitor la rectificarea bugetară, oficialul spune că experţii au elaborat câteva scenarii care prevăd lipsa creşterii economice sau reducerea economică, însă în ambele cazuri există soluţii care să asigure cât mai puţine pierderi sociale şi economice.

​​​​​​
Similare
RECOMANDĂRI