Medici români în linia întâi a frontului în lume
Sursa foto:TVR Vizualizari:

Medici români în linia întâi a frontului în lume

La TVR Internaţional, joi, 28 mai, ora 18.30, în emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră”, am trăit clipe de bucurie şi fiori de emoţie pentru medicii români valoroşi, de pretutindeni, care luptă pentru viaţa oamenilor, cu dor de România!

„Un doctor pentru dumneavoastră”, ediţia dedicată Zilei Românilor de Pretutindeni, poate fi urmărită şi pe pagina de Facebook a emisiunii.

Franţa, Italia, Germania, Austria, SUA, Canada, Anglia, Irlanda, Elveţia, Belgia, România... Indiferent de locul unde v-a purtat destinul, SUNTEM ACUM, AICI, ÎMPREUNĂ, AZI, de Înălţarea Domnului!

(w640)

Dr. ANDREEA PASSARD, medic primar reanimare, anestezie şi terapia durerii în Paris (Franţa) ne-a împărtăşit câteva trăiri care au cuprins-o dând curs invitaţiei noastre:

„Vă mulţumesc pentru această întâlnire!
A fost extrem de emoţionant să întâlnesc aceşti oameni: colegi, medici, din toate colţurile lumii. Nu îi cunoşteam, dar i-am simţit aproape, i-am simţit la fel. Ne reuneşte România, povestea plecării, meseria, situaţia dramatică pe care tocmai am trăit-o, dar mai ales gândurile bune şi dorinţa de a ajuta. Ne-am simţit împreună.

(w640)

Chiar şi tipul de întâlnire aduce partea sa de emoţie. Am trăit trei luni ciudate, niciodată oamenii poate nu au fost mai singuri şi mai împreună totodată. Boala ne-a îndepărtat fizic unii de alţii dar ne-a apropiat sufleteşte. Internetul ne apropie, suplinind câteva din simţurile noastre, ne readuce împreună cu vederea, auzul şi mai ales cu gândurile. Ne aduce cunoaşterea, dar poate că ne şi îndepărtează într-un fel, lăsându-ne să ne mulţumim doar cu o parte din ceea ce am putea, din ceea ce am dori. Internetul ne dă aripi, depinde de noi să nu ni le şi ciuntească.

M-aţi întrebat de ce aplaudă oamenii seară de seară, în Franţa, la ora 20.00, întâi la ferestre timp de 2 luni, acum pe stradă, în case, oriunde se află. De ce aplaudă ei, e un complex şi lung răspuns.
Ştiu însă să vă răspund, simplu, ce aplaudă.

Ei aplaudă VIAŢA.

Similare
RECOMANDĂRI