Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Medic român stabilit în Suedia: Pandemia ne-a învăţat că trebuie să avem grijă de cei vulnerabili şi să respectăm igiena personală

Medicul român Laura Ghibu stabilită în Suedia susţine că pandemia de COVID-19 ar trebui să înveţe societatea să-şi protejeze categoriile de persoane vulnerabile şi să respecte igiena personală. Declaraţiile au fopst făcute în cadrul emisiunii Conexiuni de la TVR MOLDOVA.

„Experienţa Suediei de combatere a COVID-19 se poate concluziona într-o singură frază. Trebuie să avem grijă de persoanele vulnerabile şi să respectăm normele de igienă”
 
Doctorul spune că Suedia nu a închis societatea, dar acest lucur s-a datorat şi faptului că a putu conta pe un sistem de sănătate performant ceea ce nu se poate spune despre ţările din Europa de sud-est.
 
„Ceea ce a putu să facă Suedia a fost să nu închidă toată societatea având la dispoziţie un sistem sanitar care să poată prelua toate cazurile grave sistemul sanitar nu a fost nici o dată la limita suportabilităţii, din păcate acest lux nu ni-l putem permite în Europa de sud-est. De aceea este extrem d eimportant să ne protejăm categoriile vulnerabile, oamenii cu boli şi mai ales bărbaţii. Trebuie să respectăm igiena personală în special igiena mâinilor să ne spălăm cât mai des pe mâini şi pe faţă astfel încât acest virus să nu pătrundă în ochi, în nas sau în gură”, a mai spus

De la începutul pandemiei de COVID-19 în Suedia au murit circa 4000 de persoane. 
Similare
RECOMANDĂRI