Medic din Bucureşti ieşit din gardă, oprit în trafic de o poliţistă: „A luat poziţia de drepţi şi m-a salutat milităreşte”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Medic din Bucureşti ieşit din gardă, oprit în trafic de o poliţistă: „A luat poziţia de drepţi şi m-a salutat milităreşte”

Un medic ieşit din gardă de la un spital din Bucureşti a fost oprit în trafic de o poliţistă. Cadrul medical povesteşte cum aceasta „a luat poziţia de drepţi”, într-un gest impresionant de recunoştinţă faţă de luptă dusă de sistemul medical cu noul coronavirus.

Medicul a povestit gestul impresionant al unei tinere poliţiste pentru Libertatea.

„Bună dimineaţa: azi, venind din gardă spre casă am fost oprit prima dată de poliţie. O domnişoară poliţist m-a tras pe dreapta pe la Unirii. Am scos legitimaţia pe geam şi i-am spus că sunt medic. A luat poziţie de drepţi şi m-a salutat milităreşte cu mâna la chipiu!!!  Am simţit nevoia şi am salutat-o şi eu milităreşte!!! Ne-am urat zi bună şi am plecat. Respectul începe să reapară, cel puţin pentru aceste două categorii de oameni care sunt inventate pentru a ajuta. Doamne ajută! Nu era nevoie de epidemie pentru asta, am simţit să vă spun, poate merită spus lumii, ne ajută pe toţi, şi pe cei de acasă şi pe cei din linia frontului”, a transmis medicul.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al României, poliţista se numeşte Alexandra, este din promoţia 2019, iar duminică, pe 5 aprilie, împlineşte 21 de ani.

„Acum, însă, are un singur regret: medicul pe care l-a oprit nu a văzut că, pe sub masca de protecţie, salutul ei a fost însoţit şi de un zâmbet.
Domnule doctor, Alexandra vă salută, de data aceasta cu zâmbet!”. se arată în mesajul postat pe pagina oficială a Ministerului de Interne.

Medicul a povestit că şi el a simţit nevoia să o salute milităreşte şi a spus că „respectul începe să reapară, cel puţin pentru aceste două categorii de oameni care sunt inventate pentru a ajuta”.

El a mai spus că astfel de reacţii, de încurajare şi de apreciere,  îi ajută, le ridică moralul.

Similare
RECOMANDĂRI