Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Măsurile luate de către autorităţile de la Chişinău pentru a opri răspândirea COVID-19, aplicate şi în stânga Nistrului

Măsurile luate de către autorităţile de la Chişinău pentru a opri răspândirea coronavirusului sunt aplicate şi în regiunea transnistreană. Biroul pentru Reitegrare a decis să facă şi excepţii pentru unii cetăţeni care trec Nistru fără a mai fi plasaţi în carantină. În regiunea transnistreană au fost raportate şapte cazuri de îmbolnăvire, iar 1500 de persoane sunt în autoizolare.

Şi în regiunea transnistreană riscul de contaminare este la fel de mare, iar cetăţenii se autoizolează, agenţii economici şi-au sistat activitatea, iar unele servicii publice au fost suspendate. Autorităţile de la Chişinău au stabilit în comun cu Tiraspolul ca pentru o anumită categorie de persoane să nu aplice regula intrării în carantină după ce trec de o parte sau de alta a Nistrului.

„Este vorba despre fermierii care au terenuri agricole după traseul Rîbniţa-Tiraspol, cu condiţia să nu fie în contact cu celelalte persoane. O altă categorie se referă la funcţionarii din penitenciare şi la poliţiştii care deservesc zona limitrofă, angajaţi serviciilor de urgenţă, dar şi de întreţinere a serviciilor electrice şi gaze naturale”, a spus CRISTINA LESNIC, viceprim-ministrul pentru Reintegrare.

A fost creat şi un mecanism de cooperare între cele două părţi privind rezolvarea problemelor. Autorităţile de la Chişinău vor ajuta să ajungă acasă 96 cetăţeni din regiunea transnistreană blocaţi în ţări ale Uniunii Europene.

„E pentru prima dată în istoria procesului de negociere când încercăm să minimizăm factorul politic pentru a ne concentra în mod exclusiv pe viaţa cetăţenilor R. Moldova”, a menţionat CRISTINA LESNIC.

Săptămâna trecută, în regiunea transnistreană au fost trimise de la Chişinău două loturi de medicamente şi materiale medicale. Încă două vor ajunge în săptămână.
 
Similare
RECOMANDĂRI