Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabeanul Vitalie Vovc, stabilit în Franţa: Dacă este prins cineva în stradă, i se poate aplica o amendă

Franţa se află în a doua zi de carantină, instituită prin decretul preşedintelui Emmanuel Macron. Oamenii sunt izolaţi în case, pot ieşi doar în situaţii de urgenţă, iar cei care nu respectă regimul sunt amendaţi. În hexagon există şi foarte mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova. Cum se descurcă basarabenii noştri şi care e starea lor de spirit, ne spune Vitalie Vovc, stabilit la Paris.

Vitalie Vovc, originar din Bălţi, este stabilit cu familia la Paris de 20 de ani. Este consultant în organizări şi marketing. Din cauza carantinei, munceşte de acasă.
 
„Francezilor li se cere să stea acasă, dacă nu sunt obligaţi să lucreze în întreprinderile sau serviciile, după cum a spus preşedintele Franţei, care sunt indispensabile pentru funcţionarea naţiunii. În rest, acolo unde este posibil, companiile sunt rugate să organizeze lucrul la distanţă, aşa – numitul "teletravalle". Este şi cazul meu”, a spus Vitalie Vovc.
 
Toate instituţiile publice şi cele de învăţământ, muzeele, locurile de agrement, de alimentaţie publică, sunt închise.
 
„Inclusiv parcurile. Deci oamenii sunt rugaţi să stea acasă. Dacă este prins cineva în stradă, i se poate aplica şi o amendă care poate fi destul de usturătoare până la 300 şi ceva de euro”, a precizat Vitalie Vovc.
 
Dar asta nu înseamnă că oamenii sunt izolaţi în totalitate. 
 
„Poţi ieşi pentru a efectua cumpărături de primă necesitate, pâine, de ale gurii. Te poţi deplasa din motive de sănătate, dacă te duci să vezi un doctor, de exemplu. 02.44 Sunt autorizate ieşiri scurte în proximitatea domiciliului pentru a-ţi mai dezmorţi picioarele”, a menţionat basarabeanul stabilit în Franţa.
 
Vitalie este optimist şi îndeamnă oamenii să nu intre în panică şi să respecte recomandările medicilor şi autorităţilor. 
 
„Asta e. Am intrat într-o fază destul de anxiogenă, să-i zicem aşa, la care trebuie să ne adaptăm. Suntem în această perioadă foarte scurtă de adaptare. Vom urmări evoluţiile şi cred eu că va fi bine”, a spus Vitalie Vovc.
 
Reprezentanţii Secţiei Consulare a Ambasadei Republicii Moldova în Franţa recomandă cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi pe teritoriul Franţei ca până pe 2 aprilie să rămână în zonele unde se află şi să respecte regulile de carantină impuse de autorităţile franceze.
 
Similare
RECOMANDĂRI