Marşul solidarităţii între femei la Chişinău: Nu vrem flori, vrem drepturi egale! 
Sursa foto:Zdg.md Vizualizari:

Marşul solidarităţii între femei la Chişinău: Nu vrem flori, vrem drepturi egale! 

Marşul solidarităţii între femei, organizat pe 8 martie în capitală de către ONG-urile ce militează pentru drepturile omului, a adunat zeci de participanţi. Prin această acţiune, organizatorii, dar şi participanţii, şi-au propus să atenţioneze societatea asupra problemelor cu care se confruntă în prezent femeile din Republica Moldova, dar şi să ceară respectarea drepturilor femeilor de către instituţiile statului, transmite IPN.

Deplasându-se pe principalul bulevard, participanţii la marş au scandat lozinci precum: „Noi suntem solidare!”, „Drepturi pentru femei, progres pentru toţi!”, „Solidaritate pentru demnitate!”, „Nu vrem flori, vrem drepturi egale!”

Potrivit Anastasiei Danilov, directoarea executivă a Centrului de Informaţii „Genderdoc-M”, marşul vine să atenţioneze societatea asupra problemelor cu care se confruntă în prezent femeile din Republica Moldova şi a cere respectarea drepturilor lor de către instituţiile statului. Aceste drepturi se referă la oferirea de salarii meritate, respectarea drepturile femeilor de diferite naţionalităţi, profesii sau confesiuni religioase, respectarea drepturilor femeilor migrante, deputate, discriminate în bază de gen, etc.

„Am un mesaj pentru toţi bărbaţii, ca aceştia să fie solidari cu femeile pentru că ele au nevoie de acest lucru. Să fiţi solidari oricând când au nevoie, când sunt discriminate, hărţuite sau abuzate. Să fiţi mereu aşa activi în susţinerea femeilor”, a spus activistul civic Ion Andronache.

Manifestanţii care au venit la marş au declarat că au făcut-o în semn de solidaritate cu fiecare femeie din Republica Moldova indiferent de, orientare sexuală, etnie sau statut social.

Marşul solidarităţii este organizat începând cu anul 2011.

Similare
RECOMANDĂRI