Marina Tauber, deranjată că deputaţii rostesc numele lui Ilan Şor în timp ce acesta lipseşte de la şedinţele Parlamentului
Sursa foto:Parlamentul R. Moldova Vizualizari:

Marina Tauber, deranjată că deputaţii rostesc numele lui Ilan Şor în timp ce acesta lipseşte de la şedinţele Parlamentului

Deputata partidului Şor, Marina Tauber, s-a arătat astăzi deranjată de faptul că deputaţii îl menţionează şi rostesc numele lui Ilan Şor atunci când acesta nu este în sala de şedinţe a Parlamentului.

„O să vă rog să nu-l acuzaţi şi să nu-l menţionaţi pe domnul preşedinte al fracţiunii noastre, pe domnul Ilan Şor, fără dovezi şi probe (...) Vă rog, fiţi bărbat şi nu menţionaţi o persoană care nu este în sală şi care nu poate să vă răspundă acuma”, s-a adresat Marina Tauber către Ion Ceban, care l-a menţionat, într-o luare de cuvânt, pe Ilan Şor.
 
„Nimeni, dar absolut nimeni,  nu îl împiedică pe domnul preşedinte, cum spuneţi dumneavoastră, al fracţiunii Partidului Şor, domnul Ilan Şor, să vină în această sală să ne spună tot ce vrea dumnealui, să ne comunice regulamentar tot ce vrea dumnealui. Noi îl aşteptăm cu mare drag, şi cred că nu doar noi, deputaţii, dar îl aşteaptă şi întreaga societate, poate şi unele organe de drept. Ştiu că urma să se prezinte şi în instanţa de judecată de la Cahul. Să ştiţi că noi îl aşteptăm cu mare drag”, a replicat Ion Ceban.

„Pe scurt: Noi putem spune toate numele care vrem”, a declarat şi deputatul Dumitru Alaiba.
 
TVR Moldova subliniază că Ilan Şor, preşedintele fracţiunii Partidului Şor, a fost prezent doar la prima şedinţă de constituire a Parlamentului. Ulterior, acesta a fugit din ţară, deşi Curtea de Apel Cahul a aplicat faţă de acesta măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi ţara.
 
Astfel, Procuratura efectuează acţiuni de urmărire penală pe faptul trecerii ilegale a frontierei de stat şi evitării controlului vamal şi cel de frontieră, conform Procuraturii Generale. Pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, norma penală prevede amendă, până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI