Mărfuri tăinuite de controlul vamal, reţinute la frontieră
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Mărfuri tăinuite de controlul vamal, reţinute la frontieră

Funcţionarii vamali şi poliţiştii de frontieră, ca urmare a unor acţiuni comune desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilegal cu bunuri, au depistat mai multe loturi de mărfuri în asortiment, nedeclarate şi tăinuite în locuri special amenajate în vederea neachitării plăţilor vamale.

În primul caz, în rezultatul verificării trenului de pe ruta „Cernăuţi - Larga”, echipa mixtă din cadrul postului vamal Larga a identificat un cetăţean al Republicii Moldova, ale cărui genţi erau ticsite cu geci pentru femei şi bărbaţi, pentru care nu a putut prezenta niciun act confirmativ. În consecinţă, conform procedurilor legale, organul vamal a întocmit proces-verbal pe faptul constatării contravenţiei, prevăzute de art. 287 al.10 al CC al RM.

În cel de-al doilea caz, vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Criva au fost asistaţi de patrupedul Poliţiei de Frontieră, Charly, în depistarea bunurilor, care erau tăinuite într-un microbuz marfar. Conducătorul auto a ascuns o parte din marfa transportată ilicit sub garnitură şi, mai mult, a refuzat să se supună unor cerinţe legale în timpul efectuării controlului vamal, încercând să intimideze, prin acţiunile sale, angajaţii de la frontieră.

În cele din urmă, bunurile tăinuite şi fără acte de provenienţă au fost reţinute şi transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, care cercetează cazul, în continuare, sub toate aspectele legale.
Similare
RECOMANDĂRI