Mărfuri nedeclarate, reţinute de vameşi la Palanca
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mărfuri nedeclarate, reţinute de vameşi la Palanca

Însemne distinctive pentru uniformele instituţiilor paramilitare şi a altor autorităţi, cuţite, spray-uri lacrimogene şi alte mărfuri au fost depistate de către funcţionarii vamali în automobilul unei moldovence, care a încercat să introducă bunurile ilegal în ţară, fără a le declara organului vamal şi fără a deţine acte ce i-ar permite transportarea acestora peste frontiera vamală a Republicii Moldova.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Palanca, pe sensul de intrare în ţară, atunci când, pentru control, s-a prezentat o conaţională în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autovehicul de model Honda CRV.

Deşi a afirmat că nu are bunuri de declarat, funcţionarii vamali au dispus, în baza analizei de risc, controlul fizic al mijlocului de transport, fiind depistate peste 960 de ecusoane pentru uniformele angajaţilor instituţiilor paramilitare şi a altor instituţii de drept, 34 de accesorii pentru arme pneumatice, 7 cuţite şi alte mărfuri fără acte de provenienţă.

Potrivit informaţiilor preliminare, întregul lot era transportat din Ucraina, iar conducătorul auto a ignorat restricţiile de introducere în ţară a mărfurilor prohibite de către persoanele fizice şi care necesită o autorizare specială.

Marfa a fost reţinută pentru expertiză  şi continuarea cercetărilor în vederea elucidării tuturor circumstanţelor şi atragerii persoanei vinovate la răspundere, conform prevederilor legale.

Similare
RECOMANDĂRI