Maia Sandu: Ziua Naţională a Culturii, Ziua naşterii lui Mihai Eminescu, este ziua pe care ar trebui să o sărbătorim întregul an
Vizualizari:

Maia Sandu: Ziua Naţională a Culturii, Ziua naşterii lui Mihai Eminescu, este ziua pe care ar trebui să o sărbătorim întregul an

„Ziua Naţională a Culturii, Ziua naşterii lui Mihai Eminescu, este ziua pe care ar trebui să o sărbătorim, prin muncă, efort, talent, curaj şi dăruire, întregul an. Nu există doar o zi a culturii, există cultura fiecărei zile, cultura fiecărui gest, a fiecărui gând, a fiecărui act şi a fiecărui moment trăit”, a scris preşedintele Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

„Ziua Naţională a Culturii, Ziua naşterii lui Mihai Eminescu, este ziua pe care ar trebui să o sărbătorim, prin muncă, efort, talent, curaj şi dăruire, întregul an. Nu există doar o zi a culturii, există cultura fiecărei zile, cultura fiecărui gest, a fiecărui gând, a fiecărui act şi a fiecărui moment trăit. Cultura nu e numai spectacol, balet, ie sau colind; cultura e felul în care ne înţelegem pe noi înşine, felul în care îl înţelegem şi îl acceptăm pe celălalt, felul în care vorbim şi ne comportăm cu cei din jurul nostru, felul în care ne înţelegem potenţialul şi prezentăm această unicitate lumii întregi.

Ţările mici nu sunt în mod obligatoriu culturi mici. Important e să apreciem moştenirea culturală pe care ne-au transmis-o părinţii şi bunicii noştri. Important e să ne apreciem talentele şi bogăţia spirituală nu doar atunci când acestea se manifestă în alte ţări, ci din momentul în care vedem prima sămânţă de talent în copiii şi tinerii noştri. Fără cultură şi educaţie nu există prosperitate. Nu există toleranţă, empatie şi coeziune socială.

Cu prilejul Zilei Naţionale a Culturii, marcată pe 15 ianuarie la Chişinău şi Bucureşti, am acordat mai multor oameni de cultură din ţara noastră Medalia „Mihai Eminescu” şi diverse titluri onorifice. Am făcut-o în semn de apreciere pentru creatorii care rămân fideli artei în timpurile deloc simple de azi şi pentru devotamentul lor faţă de profesie. La fel, pentru păstrarea şi perpetuarea tradiţiilor şi culturii găgăuze, am conferit titlul de „Colectiv Artistic Emerit” Ansamblului de cântece şi dansuri populare „Diuz-Ava” din oraşul Comrat”, a scris Maia Sandu.
Similare
RECOMANDĂRI