Maia Sandu: Vlad Plahotniuc ar putea fi extrădat, după alegerea unui procuror general interimar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Vlad Plahotniuc ar putea fi extrădat, după alegerea unui procuror general interimar

După numirea unui procuror interimar general, autorităţile ar putea solicita unor ţări, în care s-ar putea afla deputatul Vlad Plahotniuc, pentru ca acesta să fie extrădat. Totuşi, asta se va înâmpla după ce procurorii vor înainta învinuiri fostului lider al democraţilor. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către prim-ministrul Maia Sandu, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

„În momentul în care o sa avem un procuror general interimar responsabil, o să se poată face aceste interpelări către mai multe state, unde bănuim că se află, pentru extrădare. În primul rând el trebuie să fie învinuit în baza unor probe care eu sunt sigură că ele există, doar că nu există astăzi curaj la Procuratură ca să se iniţieze aceste procese. Trebuie să fie documentate ilegalităţile comise de către acesta (Vlad Plahotniuc), iar următorul pas trebuie să se ceară extrădarea, inclusiv în Statele Unite, dar şi alte ţări unde el ar putea să se ascundă”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministrul spune că nu există niciun dubiu că Vlad Plahotniuc a pus la cale scheme de corupţie, a stors din întreprinderile şi instituţiile statului foarte mulţi bani, în mod ilegal, şi că acest lucru trebuie sancţionat.

Deşi acestea sunt doar declaraţii, la moment, Maia Sandu spune că un procuror general sau o echipă de procurori serioşi ar putea prezenta probe foarte repede.
 
Similare
RECOMANDĂRI