Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu spune că PAS nu a fost abordat de PPDA în raport cu candidatura lui Mihai Druţă la alegerile din circumscripţia Hînceşti

Formează un bloc politic, dar la alegerile parlamentare noi din circumscripţia Hînceşti vor merge cu doi candidaţi diferiţi. E vorba de  PAS şi PPDA, cele două formaţiuni componente ale blocului ACUM, care pe 15 martie se vor duela pentru fotoliul de deputat rămas vacant în municipiul de lângă Chişinău. PAS va intra în cursa electorală cu fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, iar PPDA cu Mihai Druţă, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova.

Maia Sandu a aflat din presă că PPDA are propriul candidat la alegerile parlamentare repetate din circumscripţia Hînceşti. Potrivit liderului PAS, cele două formaţiuni au discutat acest subiect dar, în final, nu au ajuns la o înţelegere.
 
MAIA SANDU, liderul PAS: „Nici nu am fost abordaţi de către colegii de la PPDA în raport cu candidatura domnului Druţă şi nici nu avem certitudinea că el a acceptat să fie candidat. Nu avem aceste informaţii. Sperăm să discutăm cu platforma DA şi să clarificăm aceste lucruri”.
 
Până acum, la Hînceşti şi-a mai anunţat intenţia de a candida şi Vlad Ţurcanu, din partea Partidului Unităţii Naţionale. Astăzi, Comisia Electorală Centrală a înregistrat, în cursa electorală, blocul "UNIREA", format din cinci partide unioniste. Anterior în presă au apărut informaţii precum că Dorin Chirtoacă, liderul PL, ar putea să candideze şi el în alegerile noi de la Hînceşti. CEC a acreditat, astăzi, 21 de persoane din partea Asociaţiei "Promo-LEX" în calitate de observatori naţionali, pentru monitorizarea scrutinului din 15 martie.
 
Similare
RECOMANDĂRI