Maia Sandu se alătură campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu se alătură campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”

Preşedintele Maia Sandu se alătură campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”. Anunţul a fost făcut chiar de şeful statului, pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi, de Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, am decis să mă alătur campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”. Astfel vreau să atenţionez asupra problemei violenţei împotriva femeilor şi copiilor, o problemă gravă şi încă des întâlnită în ţara noastră. Toţi copiii merită o copilărie fără griji. Toate femeile merită să trăiască în siguranţă. Drepturile tuturor oamenilor trebuie respectate”, a precizat Maia Sandu într-o postare. 

Precizăm că, Organizaţia Naţiunilor Unite în R. Moldova, în parteneriat cu autorităţile publice, organizaţiile internaţionale şi societatea civilă se alătură Campaniei Secretarului General al ONU, care marchează campania anuală cu privire la eliminarea violenţei împotriva femeilor „16 Zile de Activism Împotriva Violenţei în Bază de Gen” (25 noiembrie - 10 decembrie 2021) cu genericul global: „Colorează lumea în oranj: Elimină violenţa împotriva femeilor acum”. Campania reiterează necesitatea de a lupta pentru eradicarea imediată a violenţei în bază de gen şi pentru crearea unei lumi în care fetele şi femeile se simt în siguranţă.

 
Similare
RECOMANDĂRI