Maia Sandu: Reacţiile bolnăvicoase ale unor demnitari din R. Moldova la declaraţiile Preşedintelui României nu reprezintă poziţia cetăţenilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Reacţiile bolnăvicoase ale unor demnitari din R. Moldova la declaraţiile Preşedintelui României nu reprezintă poziţia cetăţenilor

Maia Sandu consideră că reacţiile bolnăvicioase ale unor demnitari de rang înalt din Republica Moldova la declaraţiile Preşedintelui României nu reprezintă poziţia cetăţenilor. Liderul PAS a avut o întâlnire cu Excelenţa SA Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău, căreia i-a transmis că apreciază noua abordare a României în ce priveşte finanţarea acordată Republicii Moldova.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Maia Sandu a anunţat despre întâlnirea avută cu Excelenţa SA Daniel Ioniţă în care „a reiterat necesitatea continuării sprijinului României pentru mai multe proiecte importante pentru Republica Moldova”.

„I-am transmis domnului Ambasador că reacţiile bolnăvicioase ale unor demnitari de rang înalt din Republica Moldova la declaraţiile Preşedintelui României nu reprezintă poziţia cetăţenilor”, a scris liderul PAS.

Maia Sandu a mai menţionat că apreciază abordarea anunţată de autorităţile române cu privire la implementarea viitoarelor proiecte, la nivel local, „iar beneficiarii cu adevărat să fie cetăţenii Republicii Moldov”.

Amintim că Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a susţinut că autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova.

Aflat într-o vizită în municipiul Bălţi, diplomatul român a declarat că Bucureştiul va finanţa doar proiecte concrete, la nivel local. Ambasadorul este deranjat că, în pofida investiţiilor mari ale României, conform unor sondaje de opinie, mulţi dintre cetăţenii Republicii Moldova consideră Rusia unul dintre principalii investitori, deşi Moscova nu investeşte nici pe departe în bunăstarea cetăţenilor moldoveni, aşa cum face Bucureştiul.  
Similare
RECOMANDĂRI