Maia Sandu: Putem presupune că selectarea Procurorului General a fost un târg între PSRM şi PDM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Putem presupune că selectarea Procurorului General a fost un târg între PSRM şi PDM

Prezentă în platoul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul TVR MOLDOVA, fostul premier Maia Sandu a declarat că nu este surprinsă de selectarea lui Alexandru Stoianoglo pentru funcţia de Procuror General şi că totul a fost un târg între PSRM şi PDM.

Potrivit Maiei Sandu, fiind ştiut trecutul politic al lui Alexandru Stoianoglo, Igor Dodon a preferat la funcţia de Procuror General un om aflat deja în sistem.

„În Republica Moldova nu am avut niciodată procurori generali care să ofere independenţa sistemului şi îmi este greu să cred că cineva venit din sistem ar putea oferi independenţă autentică. În raport cu politicienii se va vedea cât de independentă va fi procuratura”, a declarat Maia Sandu.

Fostul premier a menţionat că la Procuratură sunt cazuri răsunătoare în care sunt impluicaţi reprezentanţi ai PD-ului şi ai PSRM-ului.

„În primul rând e vorba de dosarele mari, care ţin de furtul miliardului, uzurparea puterii în stat. Apoi sunt dosare pentru finanţare ilegală a partidelor, care ţin de concesionarea AIR Moldova, dosare serioase care se referă la personaje politice aflate acum la putere”, a spus Maia Sandu.

„Aici vom vedea atitudinea şi deciziile prompte. Dacă deciziile vor întârzia, va fi o confirmare în plus că a fost o înţelegere între cele două partide”, a spus Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, atâta vreme cât nu există un Procuror curajos şi independent, rezultatele pe investigarea dosarelor vor fi foarte mici, acesta fiind motivul pentru care, atâta vreme cât s-a aflat la guvernare a insistat pe numirea unui procuror independent.

 
Similare
RECOMANDĂRI